Marcipn
2005.02.01. 13:46
Hozzvalk:
1 kg cukor
1,5 dl tej
10 dkg darlt mandula
30 dkg rtesliszt
20 dkg vaj
1/2 mandula aroma |
 |
1 kg cukrot 2,5 dl tejjel felforralunk, belefõzzk 10 dkg darlt mandula s 30 dkg rtesliszt keverkt. (A tiszttott mandult darls elõtt knnyen meg lehet hmozni, ha 2 percig forr vzbe tesszk, majd a fellazult hjbl kt ujjunk kz szortva gyesen kispricceljk. gy zld lesz a marcipn, hjas mandulval drapp.) Pr percig forraljuk, majd levesszk a tûzrõl. Belekevernk 20 dkg vajat s kb. 1/2 mandula aromt. (Clszerû elõbb legfeljebb 1/3 aromt belekeverni, majd mg zls szerint adagolni hozz.) Tlct kiblelnk aluflival, margarinnal vagy vajjal vkonyan bekenjk. Kintjk r a masszt, elegyengetjk. Miutn kihlt s megszilrdult, deszkra kibortjuk, lehzzuk rla a flit, fel lehet vgni. A darabokbl kis golykat is lehet formlni, s porcukros kakaban meghemp |
|