Legnyhdt
2005.03.06. 16:26
Hozzvalk: 25 dkg cukor, 15 dkg margarin, 2 tojs, 1 citrom reszelt hja, 1 vanlis cukor, 25 dkg liszt, 1 stpor, tej. A tltelkhez: 12 dkg porcukor, 2 tojs, 12 dkg rlt prklt mogyor, fl citrom reszelt hja, 2 kanl zsemlemorzsa.
Elkszts: A tsztt jl kidolgozzuk. Annyi tejet hasznlunk, hogy lgy, de nyjthat tsztt kapjunk. Kettvesszk a masszt. Egyik felt kinyjtva a tepsi aljra fektetjk. A tltelknek valkat alaposan kikeverjk, majd rkenjk az als tsztalapra. A msik rszt is kinyjtjuk, s rfektetjk. Tojssal megkenjk, megszurkljuk, trt mogyorval meghintjk. Forr stbe tolva a tzet mrskeljk. A stbl kivve mg forrn meghintjk vanlival zestett porcukorral. Kihls utn szeleteljk.
|