Tejszínhabos meggytorta
2005.03.06. 16:27
Hozzávalók: 10 dkg liszt, 12 dkg étkezési búzakeményítő, 20 dkg cukor, 4 tojás, 6 dl tejszín, 1 üveg meggybefőtt, 7 dkg dió, 3 teáskanál őrölt fahéj, 2 teáskanálsütőpor, 1 citrom reszelt héja, 1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét 4 evőkanál vízzel kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a cukrot, és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet elkeverjük a keményítővel, a fahéjjal, a sütőporral, és a krémbe vegyítjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben sütjük 35 percig 175 fokon. Rácsra borítjuk, hátoldaláról lehúzzuk a sütőpapírt. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. A hab felét az alsó tortalapra simítjuk, majd ráhelyezzük a második lapot. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. A befőtt levébe keverünk 2 dkg keményítőt és 2 kanál cukrot, majd felforraljuk, és beleforgatjuk a gyümölcsöt. Két kanál befőttet félreteszünk, a többit a második lapra halmozzuk. Ráborítjuk a harmadik lapot. Megkenjük a maradék habbal és befedjük a negyedik lappal. A maradék tejszínt a cukorral habbá verjük. Habbal vonjuk be a tortát és habrózsákkal, befőttel és durvára vágott dióval díszítjük.
|