Hzi csoki
2005.02.01. 13:45
Hozzvalk:
40 dkg porcukor, szitlt
2 tojs
2 cent rum
30 dkg vaj
10 dkg mazsola
10 dkg kaka (j minõsgûbõl elg 5 dkg)
27 dkg sovny tejpor, szitlt (vagy 24 dkg zsros)
15 dkg darlt hztartsi keksz
10 dkg darlt di (vagy mogyor)
2 dkg vanlis cukor (Az utols 4 ttel egyttes neve: porok) |
 |
1. A porcukrot a tojssal s a rummal kikeverjk. 2. A porokat elõksztjk, sszekeverjk.
3. Egy nagy tlct aluflival kiblelnk, majd kivajazzuk.
4. Lngelosztn melegtjk az 1. alattit. Vigyzzunk, hogy fel ne forrjon. llandan keverni kell, hogy le ne gjen. Fokozatosan felolvasztjuk benne a vajat. Belekeverjk a mazsolt. Beleszitljuk a kakat, fõzzk (de nem forraljuk), amg a kaka felolvad.
5. Mielõtt mg felforrna, takarkra vesszk a lngot, belekeverjk a masszba a porokat.
6. Kibortjuk a tlcra, fakanllal szttertjk, vizes evõkanllal simtva s tgetve egyengetjk, tmrtjk, vgl elsimtjuk. Ha kihlt, kibortjuk a tlcbl, lehzzuk rla az aluflit. Vgl felszeleteljk. |
|