Chips
2005.02.01. 13:59
Hozzvalk:
tetszs szerinti mennyisgû nyers burgonya
s
fûszerek ( pirospaprika, majoranna, fûszerkeverkek, stb.)
olaj a stshez |
 |
Mr egy kzepes nagysg burgonybl is rengeteg ropogtatnival kszlhet. A burgonyt meghmozzuk. Keresztben nagyon vkony szeletekre vgjuk (1-2 mm). Ebben segtsgnkre lehet a klasszikus uborkaszeletelõ ks is. gy igazn gyorsan megy. A szeleteket azon nyomban forr olajban kistjk, majd kiszedjk az olajbl s lecsepegtetjk. Megszzuk s elõmelegtett stõbe, tepsibe tve tovbb stjk s szrtjuk. A sts elõtt zls szerint fûszerezhetjk por llag fûszerekkel. Vigyzzunk arra, hogy a knnyen meggõ fûszereket, mint a pipospaprika vagy majoranna csak a sts utn kerljn a krumpliropogsra. Knnyû, s olcs finomsg s mindkt stsi folyamat csak pr msodpercet vesz ignybe. |
|