Ni szeszly
2005.03.06. 16:30
Hozzvalk: 3 dkg leszt, 6 kanl tej, 1 kanl cukor, 14 dkg vaj, 4 tojs, 28 dkg liszt, csipet s, 10 dkg eperlekvr, 25dkg cukor
Elkszts: Az lesztbl, tejbl, cukorbl kovszt ksztnk Amg a kovsz kel, a vajat habosra keverjk, hozzadjuk a tojsok srgjt, lisztet, st, vgl a kovszt, s jl kidolgozzuk. 20 percig pihentetjk, majd kt rszre osztjuk, s mindkettt ujjnyi vastagsgra nyjtjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszk az egyik tsztalapot, melyet megkennk eperlekvrral, s rtesszk a msik lapot is, s ezt is megkenjk eperlekvrral, majd elmelegtett stben majdnem kszre stjk. Ekzben a tojsok fehrjt a 25 dkg cukorral kemny habb verjk, s rkenjk a majdnem megslt tsztra. Visszatesszk a stbe, s aranybarnra stjk.
|