Házi csoki
2005.02.01. 13:45
Hozzávalók: 40 dkg porcukor, szitált 2 tojás 2 cent rum 30 dkg vaj 10 dkg mazsola 10 dkg kakaó (jó minõségûbõl elég 5 dkg) 27 dkg sovány tejpor, szitált (vagy 24 dkg zsíros) 15 dkg darált háztartási keksz 10 dkg darált dió (vagy mogyoró) 2 dkg vaníliás cukor (Az utolsó 4 tétel együttes neve: porok) |
|
1. A porcukrot a tojással és a rummal kikeverjük. 2. A porokat elõkészítjük, összekeverjük.
3. Egy nagy tálcát alufóliával kibélelünk, majd kivajazzuk.
4. Lángelosztón melegítjük az 1. alattit. Vigyázzunk, hogy fel ne forrjon. Állandóan keverni kell, hogy le ne égjen. Fokozatosan felolvasztjuk benne a vajat. Belekeverjük a mazsolát. Beleszitáljuk a kakaót, fõzzük (de nem forraljuk), amíg a kakaó felolvad.
5. Mielõtt még felforrna, takarékra vesszük a lángot, belekeverjük a masszába a porokat.
6. Kiborítjuk a tálcára, fakanállal szétterítjük, vizes evõkanállal simítva és ütögetve egyengetjük, tömörítjük, végül elsimítjuk. Ha kihült, kiborítjuk a tálcából, lehúzzuk róla az alufóliát. Végül felszeleteljük. |
|