Müzliszelet
2005.02.01. 13:46
Hozzávalók: Dió, mandula vagy mogyoró (vegyesen is lehet) Aszalt gyümölcs (pl. szilva, sárgabarack, alma) méz |
|
A dióból (vagy mandulából, mogyoróból) és az aszalt gyümölcsbõl egyenlõ mennyiséget kimérünk. (pl. bögrével) Az olajos magvakat vágódeszkán egy nagy késsel apróra vagdaljuk, az aszalt gyümölcsöt húsdarálón, a nagyobb lukakkal ellátott tárcsán ledaráljuk. (Ugyan úgy, mintha húst darálnánk). Összekeverjük a darabolt magvakat az aszalt gyümölcsökkel, és egy bögrényi keverékhez egy teáskanál mézet rakunk. A masszának össze kell állnia, de ne legyen folyékony, mert akkor nem lehet belõle rudakat formálni. Egy négyszögletes tálkát kibélelünk folpack-kal, és belerakjuk a keveréket. (Akkora tálat vegyünk, amelyben kb 1,5 cm-es réteget kapunk) Jól belepréseljük a masszát, és 1/2 órára hûtõbe tesszük. Ezután kiborítjuk a tálból és izlés szerinti nagyságú rudakra vágjuk. Végül darált dióba forgatjuk. (Ez utóbbi nem fontos, ha nem túl ragacsosak a mûzlirudak.)
Jó étvágyat!!! |
|