Női szeszély
2005.03.06. 16:30
Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 6 kanál tej, 1 kanál cukor, 14 dkg vaj, 4 tojás, 28 dkg liszt, csipet só, 10 dkg eperlekvár, 25dkg cukor
Elkészítés: Az élesztőből, tejből, cukorból kovászt készítünk Amíg a kovász kel, a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, lisztet, sót, végül a kovászt, és jól kidolgozzuk. 20 percig pihentetjük, majd két részre osztjuk, és mindkettőt ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük az egyik tésztalapot, melyet megkenünk eperlekvárral, és rátesszük a másik lapot is, és ezt is megkenjük eperlekvárral, majd előmelegített sütőben majdnem készre sütjük. Eközben a tojások fehérjét a 25 dkg cukorral kemény habbá verjük, és rákenjük a majdnem megsült tésztára. Visszatesszük a sütőbe, és aranybarnára sütjük.
|