Fahjas szelet
2005.02.01. 14:00
Hozzvalk: A PISKTHOZ: 7 tojs
6 ev?kanl liszt
7 ev?kanl cukor
1-1 tasak vanilia s st?por A LAPOKHOZ:
3 ev?kanl mz
20 dkg.porcukor
5 dkg.vaj
1 kvskanl st?por
1 tojs
1 dl.tej
45 dkg.liszt
2 kvskanl fahj A KRMHEZ:
1 l.tej
10 ev?kanl liszt
20 dkg.vaj
25 dkg.porcukor
3 tasak vanilia A TETEJRE:
fehr csokoldglazur |
 |
Stnk egy 7 tojsos pisktalapot. A lapok hozzvalit sszegyrjuk,majd kt rszre osztjuk s kinyujtjuk,majd mind a kt lapot megstjk. A krmhez ppet f?znk a tejb?l,a lisztb?l,a cukorbl s a vanilikbl,majd ha a pp mikor teljesen kihlt,hozzadjuk a margarint is. A kvetkez? kppen rakjuk ssze: All tesszk az egyik fahjas lapot,rkenjk a krm felt,a krmre tesszk a pisktalapot,rsimitjuk a maradk krmet s vgl a msodik fahjas lapot tesszk r a krmre. Fehr csokoldglazurral vonjuk be a stemny tetejt. |
|