Chips
2005.02.01. 13:59
Hozzávalók: tetszés szerinti mennyiségû nyers burgonya só fûszerek ( pirospaprika, majoranna, fûszerkeverékek, stb.) olaj a sütéshez |
|
Már egy közepes nagyságú burgonyából is rengeteg ropogtatnivaló készülhet. A burgonyát meghámozzuk. Keresztben nagyon vékony szeletekre vágjuk (1-2 mm). Ebben segítságünkre lehet a klasszikus uborkaszeletelõ kés is. Így igazán gyorsan megy. A szeleteket azon nyomban forró olajban kisütjük, majd kiszedjük az olajból és lecsepegtetjük. Megsózzuk és elõmelegített sütõbe, tepsibe téve tovább sütjük és szárítjuk. A sütés elõtt ízlés szerint fûszerezhetjük por állagú fûszerekkel. Vigyázzunk arra, hogy a könnyen megégõ fûszereket, mint a pipospaprika vagy majoranna csak a sütés után kerüljön a krumpliropogósra. Könnyû, és olcsó finomság és mindkét sütési folyamat csak pár másodpercet vesz igénybe. |
|