Fahéjas szelet
2005.02.01. 14:00
Hozzávalók: A PISKÓTÁHOZ: 7 tojás 6 ev?kanál liszt 7 ev?kanál cukor 1-1 tasak vanilia és süt?por A LAPOKHOZ: 3 ev?kanál méz 20 dkg.porcukor 5 dkg.vaj 1 kávéskanál süt?por 1 tojás 1 dl.tej 45 dkg.liszt 2 kávéskanál fahéj A KRÉMHEZ: 1 l.tej 10 ev?kanál liszt 20 dkg.vaj 25 dkg.porcukor 3 tasak vanilia A TETEJÉRE: fehér csokoládéglazur |
|
Sütünk egy 7 tojásos piskótalapot. A lapok hozzávalóit összegyúrjuk,majd két részre osztjuk és kinyujtjuk,majd mind a két lapot megsütjük. A krémhez pépet f?zünk a tejb?l,a lisztb?l,a cukorból és a vaniliákból,majd ha a pép mikor teljesen kihült,hozzáadjuk a margarint is. A következ? képpen rakjuk össze: Alól tesszük az egyik fahéjas lapot,rákenjük a krém felét,a krémre tesszük a piskótalapot,rásimitjuk a maradék krémet és végül a második fahéjas lapot tesszük rá a krémre. Fehér csokoládéglazurral vonjuk be a sütemény tetejét. |
|