Epres túrórudi
2005.03.06. 16:19
Hozzávalók: Fél kg túró, 2 dl tejföl, 20 dkg eper, 4 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál zselatin, 1 citrom, 1 tábla tortabevonó, 2 evőkanál olaj
Elkészítés: A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt. Cukorral, pár csepp citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Két púpozott evőkanál zselatint 2 dl vízben felforralunk, s amikor kissé lehűlt, a túróhoz keverjük. Hideg vízzel öblített őzgerincformába öntjük, beleszórjuk az epret. Hűtőszekrényben dermesztjük. Dermedés után a formát forró vízbe mártjuk. Tartalmát egy megfelelő méretű tálcára öntjük, és visszatesszük a hűtőbe. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, 2 evőkanál olajat adunk hozzá, és apránként a túrúra öntjük. Megszilárdulás után szeleteljük.
|