Legényhódító
2005.03.06. 16:26
Hozzávalók: 25 dkg cukor, 15 dkg margarin, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 vaníliás cukor, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, tej. A töltelékhez: 12 dkg porcukor, 2 tojás, 12 dkg őrölt pörkölt mogyoró, fél citrom reszelt héja, 2 kanál zsemlemorzsa.
Elkészítés: A tésztát jól kidolgozzuk. Annyi tejet használunk, hogy lágy, de nyújtható tésztát kapjunk. Kettévesszük a masszát. Egyik felét kinyújtva a tepsi aljára fektetjük. A tölteléknek valókat alaposan kikeverjük, majd rákenjük az alsó tésztalapra. A másik részt is kinyújtjuk, és ráfektetjük. Tojással megkenjük, megszurkáljuk, tört mogyoróval meghintjük. Forró sütőbe tolva a tüzet mérsékeljük. A sütőből kivéve még forrón meghintjük vaníliával ízesített porcukorral. Kihűlés után szeleteljük.
|